About the Journal

Ennichi merupakan jurnal daring yang diterbitkan oleh Sekolah Tinggi Bahasa Asing JIA (STBA JIA). Jurnal ini merupakan peer-reviewed journal yang menerbitkan artikel-artikel hasil penelitian dengan topik-topik mengenai bahasa asing serta pembelajarannya. Selain itu, dapat juga mengenai masyarakat dan kebudayaan yang melatarbelakangi bahasa asing tersebut. Ennichi terbit sebanyak 2 (dua) kali dalam satu tahun yaitu pada bulan Juni dan bulan Desember. Ruang lingkup artikel yang termasuk dalam kajian jurnal ini adalah: sosiolinguistik, psikolinguistik, penerjemahan, fonetik, gramatika, pragmatik, analisis wacana, humaniora, pembelajaran bahasa asing, semantik, kesusastraan, pemerolehan bahasa, linguistik terapan, ortografis.

Ennichi is an online journal published by the School of Foreign Languages JIA (STBA JIA). This journal is a peer-reviewed journal that publishes research articles on topics regarding foreign languages and their learning. In addition, it can also be about the society and culture behind the foreign language. Ennichi is published 2 (two) times a year, namely in June and December. The scope of the articles included in this journal study are: sociolinguistics, psycholinguistics, translation, phonetics, grammar, pragmatics, discourse analysis, humanities, foreign language learning, semantics, literature, language acquisition, applied linguistics, orthography.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.